كاهش ترس در تالار شيشه‌اي؟

جديدترين يافته هاي لوازم خانگي را در اين وبگاه تخصصي مشاهده نماييد

شنبه ۰۳ خرداد ۰۴

كاهش ترس در تالار شيشه‌اي؟

۱۸ بازديد

معاملات سهام براي سومين روز متوالي در رتبه بندي منفي بورس اوراق بهادار تهران دنبال شد. اما اوضاع كمي متفاوت بود. ديروز ، پس از افزايش نرخ ارز آزاد دلار ، شاهد كاهش نسبي ترس در ميان معامله گران و افزايش خريداران بوديم؛ جايي كه شاخص كل بيش از يك درصد از سطح روزانه خود …

منبع: خبرگذاري ايواره
كاهش ترس در تالار شيشه‌اي؟

كاهش ترس در تالار شيشه‌اي؟ https://evarah.ir/2021/09/كاهش-ترس-در-تالار-شيشه‌اي؟/ ايواره Wed, 01 Sep 2021 14:49:54 0000 عمومي https://evarah.ir/2021/09/كاهش-ترس-در-تالار-شيشه‌اي؟/

معاملات سهام براي سومين روز متوالي در رتبه بندي منفي بورس اوراق بهادار تهران دنبال شد. اما اوضاع كمي متفاوت بود. ديروز ، پس از افزايش نرخ ارز آزاد دلار ، شاهد كاهش نسبي ترس در ميان معامله گران و افزايش خريداران بوديم؛ جايي كه شاخص كل بيش از يك درصد از سطح روزانه خود …

منبع: خبرگذاري ايواره
كاهش ترس در تالار شيشه‌اي؟

معاملات سهام براي سومين روز متوالي در رتبه بندي منفي بورس اوراق بهادار تهران دنبال شد. اما اوضاع كمي متفاوت بود. ديروز ، پس از افزايش نرخ ارز آزاد دلار ، شاهد كاهش نسبي ترس در ميان معامله گران و افزايش خريداران بوديم؛ جايي كه شاخص كل بيش از يك درصد از سطح روزانه خود تغيير كرد و رتبه فروش و خروج واقعي را به ميزان قابل توجهي كاهش داد.

به گزارش ايواره ، روزنامه دنياي اقتصاد در ادامه نوشت: ديروز بورس اوراق بهادار تهران دوباره شاهد سقوط تقريبا گسترده قيمت ها بود و نتوانست ابر كانال 1.5 ميليوني را حفظ كند. به نظر مي رسد كه در حال حاضر ، در سطح يك ميليون و 496 هزار واحد ، دماسنج اصلي بازار امروز با مسيري دشوار روبرو است. با اين حال ، بايد توجه داشت كه انتقال اين محدوده تنها عامل شكل دهنده به بازار نيست. بازار سهام روز سه شنبه دو نيمه متفاوت را تجربه كرد و پس از سقوط بيش از 3 درصد در دقايق ابتدايي ، به روال عادي خود بازگشت و بيش از يك درصد از كف روزانه خود حركت كرد اما با پايان معاملات سه شنبه نتوانست با 1.5 ميليون واحد بازگردد. ارزش و كميت نمادها در صف فروش نسبت به روز دوشنبه به شدت كاهش يافت و خروج پول واقعي در حدود 900 ميليارد دلار كمتر از روز دوشنبه بود و به 1.688 ميليارد دلار رسيد. يكي از مهمترين دلايل تغيير جهت بازار ، افزايش نرخ دلار و بازگشت اسكناس هاي آمريكايي به كانال 27000 تومان بود. اكنون بايد منتظر ماند و ديد كه چگونه بازار بر ترس از افتادن در دام روند نزولي در روزهاي آينده غلبه مي كند و چگونه مي تواند با نگاهي تحليلي تر به همه عوامل نگاه كند.

خريدار خوب

بازار سرمايه در روزهاي اخير شاهد تغييرات قابل توجهي بوده است و در حالي كه تا همين اواخر ، به لطف تقاضا و تقاضاي قابل توجه سرمايه گذاران كوچك ، شاخص آن در حال رشد بود ، اكنون با نوسانات منفي قيمت مواجه است. اين نوسان كه با خريد سنگين سهام بين اشخاص حقيقي و حقوقي همراه بوده و در روزهاي اخير توانسته رقم قابل توجهي را در ارزش معاملات كوچك ثابت كند. بررسي روند معاملات در روزهاي اخير نشان مي دهد كه برخلاف معاملات انجام شده در هفته هاي اخير با ارزش معاملات خرده فروشي 5 تا 6 هزار ميليارد دلار ، آخرين روزها ، يعني از آغاز حركت منفي شاخص تا آخرين 3 روز ، اين مبلغ حدود 9 تا 12 هزار ميليارد دلار در نوسان است و سرمايه گذاران قانوني در بازار توانسته اند از هيجان منفي سرمايه گذاران واقعي براي خريد سهام استفاده كنند. با اين حال ، اين بدان معنا نيست كه همه سهام در بازار سرمايه در حال حاضر معتبر هستند و اشخاص حقوقي از وضعيت موجود به نفع خود سوء استفاده مي كنند. همانطور كه مي دانيم ، بازار سرمايه بازاري است كه شامل تعداد قابل توجهي دارايي ناهمگن است ، تجزيه و تحليل هر يك از آنها در شرايط خاص ممكن است با برخي از دارايي ها و صنايع ديگر يا حتي بازار به طور كلي متفاوت باشد. با اين حال ، ارزش معاملات خرده فروشي ديروز به رقمي در حدود 9400 ميليارد دلار رسيد. بنابراين ، اگر بخواهيم تجزيه و تحليل ديگري از معاملات خرد و ارزش آن در بازار سرمايه داشته باشيم ، مي توان به گونه اي به موضوع نگاه كرد كه در روزهاي اخير ، عليرغم تغيير عرضه و تقاضا توسط اكثر سرمايه گذاران خرد ، نظرات در مورد قيمت هاي آتي در بازار يكنواخت نيست.سهم باعث شده است كه برخي ديگر از سرمايه گذاران اين موقعيت را به عنوان فرصتي براي خريد در نظر بگيرند و تلاش خود را براي برآوردن انتظارات تورمي با شروع خريد سهام افزايش دهند. با اين حال ، نتيجه فعلي هرچه باشد ، وضعيت فعلي نشان مي دهد كه ديدگاه سرمايه گذاران بازار در مورد وضعيت آنقدر شبيه نيست كه وضعيت فعلي را بتوان آغاز ركود جديدي دانست ، زيرا اگر اين اتفاق بيفتد ، شاهد ركود بوده ايم. سهام مختلف

شاخص كليت و حدود آن

همانطور كه پيشتر اشاره شد ، تسلط نسبي عرضه بر تقاضا در بازار سرمايه ديروز منجر به كاهش شاخص بازار سهام شد. در اين روز ، كاهش ميانگين وزن قيمت ها باعث شد شاخص سهام از مرز 27000 واحد فراتر رود و حمايت رواني اين شاخص در محدوده 1.5 ميليون واحد شكسته شود.

ثبت اين كاهش باعث شد كه ميانگين وزني قيمتها 1.83 واحد كاهش يابد و دماسنج اصلي بورس در محدوده يك ميليون و 496 هزار واحد متوقف شود. در اين روز ، بيشترين تأثير افت شاخص بر نمادهايي مانند “فارس” ، “شستا” و “پارسان” مشاهده شد. اگر بخواهيم نگاهي تحليلي تري به كاهش قيمت نمادهاي م thatثر بر شاخص بورس داشته باشيم ، بايد بگوييم كه دليل اصلي اين كاهش همچنان در كاهش قيمت نمادهاي دلاري ديده مي شود. با اين حال ، ديروز ، نماد معاملاتي توسعه صنايع معدني و معدني در خاورميانه (ميدكو) تنها نمادي بود كه بر شاخص تأثيرگذار بر بازار اصلي تأثير گذاشت. در اين روز ، “شبندر” ، كه تنها نمادي بود كه در معاملات روز دوشنبه در بين تمام نمادهاي قرمزپوش بازار ، بر شاخص بازار سرمايه تأثير مثبت گذاشت ، توانست عنوان بيشترين ارزش را از آن خود كند. نماد اين بازار با افزايش قيمت

همانطور كه در گزارشهاي قبلي ذكر شد ، قيمت دلار به عنوان يكي از مهمترين عوامل م theثر بر ارزش درآمد واقعي شركتهاي پذيرفته شده در كنار انتظارات تورمي در دوران رونق دو ماهه بازار نقش اساسي را ايفا كرد. در عين حال ، سايه سنگين تجربه تلخ سال 1999 در رابطه با كاهش شديد قيمت ها هنوز از سرمايه گذاران جلوتر بود و اين امر آنها را به نوعي در اين بازار سرمايه گذاري كرد. بنابراين آنچه در چند روز گذشته توانسته است نوسانات قيمت بازار سرمايه را در محدوده منفي نگه دارد ، افزايش دلار يا تحولات فعلي آن نيست ، بلكه ترس از مشاركت در روند نزولي فرسايشي بلندمدت در بازار است. خود سهام اين ترس ممكن است در روزهاي آينده بازار سرمايه را تحت تأثير قرار دهد و اگر شاخص كل زير 1.5 ميليون واحد تثبيت شود ، ادامه روند صعودي بازار را مختل مي كند ، با اين حال ، بايد توجه داشت كه در معاملات ديروز با وجود عرضه زياد بازار سهام در ساعات اوليه ، بازار به تدريج با افزايش تقاضا روبرو شده و صف خريد سنگين تر شده است.

ديروز قيمت دلار نسبت به روز دوشنبه بيش از 300 دلار افزايش يافت و به مرز 27300 تومان رسيد. به نظر مي رسد اين افزايش نسبي در بهبود وضعيت تقاضاي بازار سهام بي تاثير نبوده است. اگر نرخ ارز در روزهاي بعد تثبيت شود ، مي توان انتظار داشت بازار از فضاي ملتهب كنوني دور شده و فضاي احساسي حاكم فروكش كند.

عامل ديگري كه در تحليل عملكرد بازار سهام و فرابورس در روزهاي اخير ، به ويژه روز معاملات قبلي مشهود است. در بين اكثر نمادها در بازار بورس يك فضاي هماهنگ وجود دارد كه بر خلاف بسياري از روزهاي رونق بازار كه عملكرد بر اساس تجزيه و تحليل بيشتر قابل مشاهده بود ، منجر به كاهش هماهنگ شاخص ها و تعادل كلي شد.

اين امر باعث مي شود تا بر تسلط هيجان در معاملات سهام بيش از پيش تأكيد شود و به عنوان شواهدي براي غلبه بر هجمه بدبيني و تأثير تجربه كاهشي شديد بازار سهام در سال 1999 در نظر گرفته شود.

در آينه شكل ها

در كنار همه اين تحليل ها ، روند خروج سرمايه از بازار سهام روز گذشته نيز ادامه يافت. ديروز ، خالص خريد قانوني در اين بازار به رقمي در حدود 688 ميليارد دلار رسيده بود. نمادهاي بانكي ، ساخت ماشين آلات و قطعات ، مواد شيميايي ، صنايع چندرشته اي و فلزات پايه به ترتيب بيشترين خروج نقدينگي را به ترتيب در روز سه شنبه شاهد بودند. بنابراين ، ديروز ، رقمي در حدود 520 ميليارد دلار تنها از اين 5 صنعت گرفته شد و در مقابل ، صنايعي كه شاهد ورود نقدينگي بودند ، به سختي از 80 ميليارد دلار در اين حوزه فراتر رفت ، كه در بالاي ليست اين صنايع قرار داشت. صنايع. گروه قند.

خريدهاي خالص قانوني در روز سه شنبه بالغ بر 688 ميليارد دلار بود كه اين رقم در روز معاملات گذشته حدود 1.6 تريليون دلار بود. اين كاهش 900 ميليارد دلاري را مي توان به عنوان يك شاهين تلقي كرد و فرض بر اين است كه در روزهاي آينده ، اگر اين كاهش همراه با كاهش فضاي بدبينانه ادامه يابد ، دوباره شاهد ورود نقدينگي جديد به بازار سهام خواهيم بود. اما با وجود نسبت ورودي و خروجي پول واقعي ، كه تجزيه و تحليل آنها بيشتر بر اساس حدس و گمان براي روزهاي آينده است ، اميدواركننده ترين آمار ثبت شده در روز سه شنبه را مي توان به دليل نسبت متعادل تر خريد و فروش روزانه در نظر گرفت. معاملات ذكر شده است. بر اين اساس ، ديروز ، در حالي كه 24 درصد از 338 نماد معامله شده در بورس اوراق بهادار تهران ارزش 151 ميليارد دلار سهام در بازار سهام را ثبت كردند ، در همان روز ، 10 درصد از نمادها ، معادل 33 ​​نماد ، داراي ارزش بودند حدود 407 ميليارد دلار در اين روز تعداد نمادهاي صف فروش 88 نماد بود.

اين ارقام در شرايطي نشان داده مي شود كه در روز معاملات دوشنبه ، 72 درصد از كل نمادهاي معامله شده بيش از 2.3 تريليون دلار فروش داشته اند. در مقابل ، آن روز تنها تعداد كمي از نمادها نشان دهنده تشكيل صف براي خريدها بود. تغيير قابل توجه در اين اعداد نيز عاملي است كه مي تواند هيجان پيشنهادات در روزهاي اخير و افت نسبي اين فضا را بيشتر اثبات كند. در بازار فرابورس ايران اما روزي كه Ifex افت 0.7 درصدي را ثبت كرد ، 140 سهم مورد معامله قرار گرفت كه در ميان آنها قيمت پاياني 38 درصد (27 درصد) مثبت و 102 درصد (73 درصد) منفي بود. در اين بازار ، 16 نماد (11)) صف خريد به ارزش 225 ميليارد دلار را تشكيل دادند ، اما 35 نماد (25)) نيز با صف فروش 75 ميليارد دلار روبرو شدند. بازار سهام نيز ديروز ميزبان 130 نماد بود. در اين ميان ، 30 سهم (23 درصد) مثبت ماند و برعكس ، شاهد معامله 96 سهم (74 درصد) در محدوده منفي بوديم. در اين بازار 25 نماد (19٪) صف خريد به ارزش 65 ميليارد دلار را تشكيل مي دادند و صف فروش در اين بازار به 75 نماد (58٪) با ارزش 476 ميليارد دلار تقسيم مي شد.

انتهاي پيام

منبع: خبرگذاري ايواره
كاهش ترس در تالار شيشه‌اي؟

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.