فرمول غذايي براي ابتلا به سرطان

جديدترين يافته هاي لوازم خانگي را در اين وبگاه تخصصي مشاهده نماييد

دوشنبه ۰۵ خرداد ۰۴

فرمول غذايي براي ابتلا به سرطان

۱۷ بازديد

بسياري از مطالعات نشان داده اند كه غذاهاي خاصي با انواع خاصي از خطر سرطان در ارتباط هستند. به گزارش دنياي 77 ، عصر ايران وي گفت: “سرطان يك بيماري پيچيده است. انواع مختلفي از سرطان و همچنين دلايل احتمالي مختلف وجود دارد. اگرچه هنوز همه پاسخ ها را نمي دانيم ، اما مشخص است …

فرمول غذايي براي ابتلا به سرطان https://d77.ir/فرمول-غذايي-براي-ابتلا-به-سرطان/ دنياي 77 Mon, 29 Mar 2021 18:48:12 0000 عمومي https://d77.ir/فرمول-غذايي-براي-ابتلا-به-سرطان/ بسياري از مطالعات نشان داده اند كه غذاهاي خاصي با انواع خاصي از خطر سرطان در ارتباط هستند. به گزارش دنياي 77 ، عصر ايران وي گفت: “سرطان يك بيماري پيچيده است. انواع مختلفي از سرطان و همچنين دلايل احتمالي مختلف وجود دارد. اگرچه هنوز همه پاسخ ها را نمي دانيم ، اما مشخص است …

بسياري از مطالعات نشان داده اند كه غذاهاي خاصي با انواع خاصي از خطر سرطان در ارتباط هستند.

به گزارش دنياي 77 ، عصر ايران وي گفت: “سرطان يك بيماري پيچيده است. انواع مختلفي از سرطان و همچنين دلايل احتمالي مختلف وجود دارد. اگرچه هنوز همه پاسخ ها را نمي دانيم ، اما مشخص است كه عوامل مختلفي در پيشرفت و پيشرفت سرطان نقش دارند.” به نقل از Health Line نوشت.

آرايش ژنتيكي و سابقه خانوادگي همگي در بروز سرطان نقش دارند ، اما عوامل خارجي مي توانند برخي از آنها را كنترل كنند ، مانند عادت هاي زندگي. مطالعات نشان داده است كه 80 تا 90٪ تومورهاي بدخيم مربوط به عوامل خارجي است.

رژيم غذايي يكي از مهمترين موضوعات مربوط به سبك زندگي است كه بايد در نظر گرفته شود. بسياري از مطالعات نشان داده است كه برخي از غذاها با خطر بيشتري براي ابتلا به انواع خاصي از سرطان در ارتباط هستند.

در اينجا برخي از غذاها و نوشيدني ها آورده شده است كه مي تواند خطر ابتلا به سرطان را افزايش دهد.

غذاهايي كه مي توانند خطر سرطان را افزايش دهند

برخي از غذاها ممكن است خطر ابتلا به ديابت نوع 2 و چاقي را كه با انواع خاصي از سرطان در ارتباط است افزايش دهند. برخي از غذاها همچنين حاوي مواد سرطان زا هستند كه مواد مضر هستند و مي توانند باعث سرطان شوند.

لازم به ذكر است كه قرار گرفتن در معرض مواد سرطان زا هميشه باعث سرطان نمي شود. اين امر به ژنتيك و همچنين سطح و مدت زمان تماس با مواد سرطان زا بستگي دارد.

گوشت فرآوري شده

گوشت فرآوري شده هر نوع گوشتي است كه با سيگار كشيدن ، نمك زدن ، خيساندن يا كنسرو حفظ شود. گوشت قرمز بيشترين فرآوري شده گوشت است ، از جمله موارد زير:

هات داگ

سلامي

سوسيس

گوشت گاو شور

گوشت گاو خشك

روش هاي مورد استفاده براي تهيه گوشت فرآوري شده مي تواند مواد سرطان زا ايجاد كند. به عنوان مثال ، طبق مقاله منتشر شده در سال 2018 ، استفاده از نيترات ها مي تواند ماده سرطان زايي به نام تركيب N-nitroso توليد كند. گوشت دودي همچنين مي تواند مواد سرطان زايي به نام هيدروكربن هاي معطر چند حلقه اي (PAH) توليد كند.

يك مطالعه در سال 2019 نشان داد كه گوشت فرآوري شده يك عامل اصلي خطر براي سرطان روده بزرگ است. مطالعه ديگري در همان سال نشان داد كه گوشت فرآوري شده با سرطان معده ارتباط دارد.

در يك مطالعه در سال 2018 ، محققان دريافتند كه مصرف زياد گوشت فرآوري شده با خطر بالاتر سرطان پستان در ارتباط است.

غذاي سرخ شده

وقتي غذاهاي نشاسته اي در دماي بالا پخته مي شوند ، تركيبي به نام آكريل آميد تشكيل مي شود. ممكن است در هنگام سرخ كردن ، پخت و پز ، كباب كردن و آزمايش ايجاد شود.

غذاهاي نشاسته اي سرخ شده به ويژه سرشار از آكريل آميد هستند كه شامل محصولات سيب زميني سرخ شده مانند چيپس و سيب زميني سرخ شده هستند.

طبق يك مطالعه در سال 2018 ، مطالعات انجام شده در حضور افراد مرتبط با حيوانات نشان داده است كه آكريل آميد سرطان زاست. موسسه تحقيقات سرطان (IARC) آكريل آميد را به عنوان يك ماده بالقوه سرطانزا براي انسان شناسايي كرده است.

طبق مطالعه سال 2020 ، آكريل آميد به ريه ها آسيب مي رساند و باعث تحريك آپوپتوز يا مرگ سلول مي شود. مصرف زياد غذاهاي سرخ شده خطر ديابت نوع 2 و چاقي را نيز افزايش مي دهد. اين شرايط مي تواند استرس اكسيداتيو و التهاب را افزايش دهد ، كه خطر ابتلا به سرطان را بيشتر مي كند.

غذاي بيش از حد پخته شده

غذاهاي بيش از حد پخته شده به خصوص گوشت ها مي توانند مواد سرطان زا توليد كنند. طبق مطالعه سال 2020 ، پختن گوشت در حرارت زياد باعث توليد هيدروكربن هاي معطر چند حلقه اي و آمين هاي هتروسيكل (HCA) مواد سرطان زا مي شود. اين مواد با تغيير DNA سلولهاي انساني مي توانند خطر سرطان را افزايش دهند.

غذاها به احتمال زياد در دماي بالا يا وقتي روي شعله مستقيم پخته مي شوند ، پخته مي شوند. روش هاي پخت به شرح زير است:

كباب كردن

باربيكيو

در ماهيتابه را سرخ كنيد

FDA خاطرنشان مي كند كه غذاهاي نشاسته اي زياد ، مانند سيب زميني ، تركيب آكريل آميد را افزايش مي دهد. براي كاهش خطر توليد سرطان زا در اثر پخت با حرارت بالا ، روش هاي پخت و پز سالم مانند:

آب پزكردن

از زودپز استفاده كنيد

در دماي پايين پخته يا تفت دهيد

آهسته

شير

برخي شواهد نشان مي دهد كه محصولات لبني ممكن است خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزايش دهند. محصولات لبني عبارتند از:

شير

پنير

ماست

طبق مطالعه اي در سال 2014 ، مصرف لبنيات سطح فاكتور رشد 1 انسولين مانند (IGF-1) را افزايش مي دهد. با افزايش خطر سرطان پروستات همراه است. فاكتور رشد -1 ، مانند انسولين ، مي تواند تكثير سلول هاي سرطاني پروستات را افزايش دهد.

قندهاي خوب و كربوهيدرات ها

غذاهاي شيرين و قندهاي تصفيه شده مي توانند به طور غير مستقيم خطر ابتلا به سرطان را افزايش دهند. برخي از نمونه هاي اين غذاها عبارتند از:

نوشيدني هاي شيرين شده با شكر

غذاي پخته شده

ماكاروني سفيد

نان سفيد

برنج سفيد

غلات صبحانه شيرين

مصرف بيش از حد غذاهاي شيرين و نشاسته اي مي تواند خطر ابتلا به ديابت نوع 2 و چاقي را افزايش دهد. طبق مطالعه سال 2020 ، هر دو شرايط مي توانند باعث افزايش التهاب و استرس اكسيداتيو شوند. اين مي تواند خطر ابتلا به برخي از انواع سرطان را افزايش دهد.

طبق مطالعه سال 2019 ، ديابت نوع 2 خطر ابتلا به سرطان تخمدان ، پستان و آندومتر را افزايش مي دهد.

مقادير بيش از حد قند و قندهاي تصفيه شده نيز مي تواند منجر به افزايش سطح قند خون شود ، كه طبق يك مطالعه در سال 2013 ، مي تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزايش دهد.

براي محدود كردن اثرات كربوهيدرات هاي تصفيه شده ، سعي كنيد آنها را با گزينه هاي سالم زير جايگزين كنيد:

نان آرد كامل نان سبوس دار ناني كه با آرد سبوس نگرفته پخته باشند

ماكاروني سبوس دار

برنج قهوه اي

جو دوسر

الكل

هنگام نوشيدن الكل ، كبد الكل را به استالدئيد ، ماده سرطان زا تجزيه مي كند.

طبق يك مطالعه در سال 2017 ، استالدئيد باعث آسيب كليه شده و باعث استرس اكسيداتيو مي شود. سيستم ايمني بدن را مختل كرده و هدف قرار دادن سلولهاي طبيعي و سرطاني براي بدن دشوارتر مي شود.

مطالعه اي در سال 2015 نشان داد كه الكل سطح استروژن را در زنان افزايش مي دهد. اين با افزايش خطر ابتلا به سرطان پستان گيرنده استروژن مثبت همراه است.

آيا برخي از غذاها مي توانند خطر ابتلا به سرطان را كاهش دهند؟

طبق تحقيقات علمي ، برخي از غذاها حاوي تركيبات مفيدي هستند كه مي توانند خطر ابتلا به سرطان را كاهش دهند. اين شامل:

ميوه ها و سبزيجات

طبق يك نظرسنجي در سال 2017 ، ميوه ها و سبزيجات سرشار از آنتي اكسيدان هستند. اين تركيبات به محافظت از سلول ها در برابر استرس اكسيداتيو و آسيب DNA كمك مي كنند.

مغز

يك مطالعه در سال 2015 نشان داد كه آجيل به كاهش خطر التهاب و سرطان كمك مي كند.

لوبيا

اين غذاها سرشار از فيبر هستند. طبق مطالعه اي در سال 2015 ، فيبر مي تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را كاهش دهد.

غلات كامل

يك مطالعه در سال 2020 نشان داد كه غلات سبوس دار با خطر بيشتري براي ابتلا به سرطان در ارتباط هستند. غلات كامل مانند كينوا و برنج سرشار از فيبر و آنتي اكسيدان هستند.

ماهي

ماهي ها حاوي اسيدهاي چرب امگا 3 هستند و يك مطالعه در سال 2014 نشان داد كه اين چربي هاي سالم مي توانند التهاب را كاهش دهند و خطر ابتلا به برخي سرطان ها را كاهش دهند.

انتهاي پيام

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.