سوگواره اي براي امام؛ وصايت علي(ع)

جديدترين يافته هاي لوازم خانگي را در اين وبگاه تخصصي مشاهده نماييد

یکشنبه ۰۴ خرداد ۰۴

سوگواره اي براي امام؛ وصايت علي(ع)

۱۶ بازديد

سه قسمت قبلي ، داز جراحت، بهبودي و شهادت علي (ع) صحبت شد در زير برخي از مطالب وصيت نامه وي ارائه مي شود. آ. وصيت نامه آرزو و دغدغه اي است كه انسان براي جانشين خود ابراز مي كند و ديگر از آن چيزي نمي برد و از دست نمي دهد و به قول …

سوگواره اي براي امام؛ وصايت علي(ع) https://d77.ir/سوگواره-اي-براي-امام؛-وصايت-عليع/ دنياي 77 Wed, 05 May 2021 21:16:13 0000 عمومي https://d77.ir/سوگواره-اي-براي-امام؛-وصايت-عليع/ سه قسمت قبلي ، داز جراحت، بهبودي و شهادت علي (ع) صحبت شد در زير برخي از مطالب وصيت نامه وي ارائه مي شود. آ. وصيت نامه آرزو و دغدغه اي است كه انسان براي جانشين خود ابراز مي كند و ديگر از آن چيزي نمي برد و از دست نمي دهد و به قول …

سه قسمت قبلي ، داز جراحت، بهبودي و شهادت علي (ع) صحبت شد در زير برخي از مطالب وصيت نامه وي ارائه مي شود.

آ. وصيت نامه آرزو و دغدغه اي است كه انسان براي جانشين خود ابراز مي كند و ديگر از آن چيزي نمي برد و از دست نمي دهد و به قول امام روزي كه جاي من خالي شود و ديگري روي آن بنشيند ، راز من در من است. چه كسي را از دست داده ايد. مي توانيد بدانيد كه (مشاوره CF 149) ، بنابراين اساسي ترين يا مهمترين مسائل ذهني انسان را مي توان در پرتو آن شناخت.

ب وي پس از بازگشت از صفين و پيگيري موارد ناخوشايند ، قبل از خطاب به امام و ساير كشور ، حضرت امام حسن (ع) را خطاب قرار داد كه در نامه هاي طولاني نهج البلاغه است و حاوي نكات و توصيه هاي اساسي و ارزشمندي است. 31. پس از آن جراحت ، وي اراده كوتاهي دارد (خطبه 149) كه براساس آن مي توان ارزشهاي انساني يا نيازهاي انساني را از ديدگاه آن حضرت خواند:

د اعتقاد به خدا ، عمل به سنت نبوي ، و اعتقاد به آخرت و مرگ انسان ، كه اساس دين آسماني و اساس تعامل انسان است ، اين است.

. پيوند اجتماعي و ادغام (خطبه 149) ، پرهيز از ستيزه جويي و ناسازگاري و از همه مهمتر ، كمك به ديگران و تمرين دوستي و تحمل در روابط و جلوگيري از سو susp ظن و تحقير ديگران. در جايي كه تحمل بزرگ تلقي شود ، به جاي تحمل زياد قرار مي گيرد (شهيدي ، ترجمه نهج البلاغه ، ص 305).

د تلاش ها براي تحكيم زندگي و تسهيل كارها براي مردم ، تا آنجا كه ممكن است (همان ، ص 145) بر دو نكته بسيار مهم تأكيد مي كند:

اول: حفظ استقلال و عزت انسان با اجتناب از وابستگي به ديگران / قدرت ؛ از هيچ چيز ديگري نبايد پرسيد!

دوم: توجيه نكردن هدف اتفاقاً. دستيابي به ثروتي كه هرگز با شر يا ثروت حاصل از كار سخت حاصل نمي شود هرگز ارزشمند نيست (همان ، ص 304).

4) سعي كنيد رابطه را با برادر و دوست تقويت كنيد و از نرمش با دشمن استفاده كنيد ، زيرا بخشش بهتر از انتقام و پيروزي است (همان ، ص 306).

5 ثبات شخصيت و شرايطي كه در آن وجود دارد تحت تأثير قرار نمي گيرد.

پ. آنچه از مجموعه وصيت نامه امام بدست مي آيد ، ارزش انسان و كرامت اوست كه نبايد توسط خود وي يا شخص ديگري آسيب ببيند ، زيرا نبايد با وي به گونه اي رفتار شود كه نشان دهنده بي توجهي به كرامت باشد و اين ارزش اوست. همانطور كه در عهد اصلي موضوع ذكر شده است – قانون طلايي اخلاق: “پسرم! خود را بين خود و ديگران قرار دهيد ، بنابراين آنچه را كه براي خود دوست داريد براي ديگران انتخاب كنيد و آنچه بد است براي خود انجام دهيد و ظلم نكنيد ، زيرا دوست نداريد تحت ظلم قرار گيريد و همانطور كه خوب كار مي كنيد نيكي مي كنيد مي خواهيد درمان كنيد و .. (نامه 31)

زندگي بشر تنها وقتي معنا پيدا مي كند كه از نظر ديني – در رعايت اصول هر ارزشي – بالاترين مسير تعالي و اخلاق را طي كند ، بنابراين امام در عمر و اراده خود به آن دست يافت.

* عضو هيئت علمي م Instituteسسه علوم و فرهنگ اسلامي ، بهار 1400. a.vasei@isca.ac.ir

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.