تاريخچه گنبد طلاي حرم علي‌ابن‌موسي الرضا(ع)

جديدترين يافته هاي لوازم خانگي را در اين وبگاه تخصصي مشاهده نماييد

یکشنبه ۰۴ خرداد ۰۴

تاريخچه گنبد طلاي حرم علي‌ابن‌موسي الرضا(ع)

۱۶ بازديد

شاخص ترين نماد و نماد خارجي حرم مطهر امام رضا (ع) گنبد طلايي است كه همسايگان و مسافراني كه آن بناي باشكوه را مي بينند از آن استقبال مي كنند و به امام هشتم سلام مي كنند. به گزارش دنياي 77 ، يادداشتي در اخبار آنلاين به گفته هادي انصاري: “طبق كتابهاي تاريخي ، اولين …

تاريخچه گنبد طلاي حرم علي‌ابن‌موسي الرضا(ع) https://d77.ir/تاريخچه-گنبد-طلاي-حرم-علي‌ابن‌موسي-ا/ دنياي 77 Tue, 22 Jun 2021 00:17:12 0000 عمومي https://d77.ir/تاريخچه-گنبد-طلاي-حرم-علي‌ابن‌موسي-ا/ شاخص ترين نماد و نماد خارجي حرم مطهر امام رضا (ع) گنبد طلايي است كه همسايگان و مسافراني كه آن بناي باشكوه را مي بينند از آن استقبال مي كنند و به امام هشتم سلام مي كنند. به گزارش دنياي 77 ، يادداشتي در اخبار آنلاين به گفته هادي انصاري: “طبق كتابهاي تاريخي ، اولين …

شاخص ترين نماد و نماد خارجي حرم مطهر امام رضا (ع) گنبد طلايي است كه همسايگان و مسافراني كه آن بناي باشكوه را مي بينند از آن استقبال مي كنند و به امام هشتم سلام مي كنند.

به گزارش دنياي 77 ، يادداشتي در اخبار آنلاين به گفته هادي انصاري: “طبق كتابهاي تاريخي ، اولين گنبد بالاي حرم مطهر امام رضا (ع) توسط سلطان سنجر سلجوقي (551-511 ه. ق) و وزيرش شرف الدين كمي ساخته شد. در آن زمان ، گنبد با كاشي تزئين شده است. يعني اكنون از داخل حرم قابل مشاهده است و سطح مقعر و مقرنس آن قابل مشاهده است ، بنابراين سقف داخل حرم حدود هشت قرن قدمت دارد.

پس از جمع آوري كاشي در زمان شاه طهماسابا صفوي ، گنبدي با كاشي هاي طلا در بالاي گنبد سابق ساخته شد. همين گنبد امروزه به سمت خارج ديده مي شود. در جريان قيام ازبكستان ، آجرهاي طلايي گنبد غارت شد.

هنگامي كه شاه عباس صفوي در سال 1009 هجري قمري پايتخت را در پاي مشهد ترك كرد ، مدتي در مشهد ماند و دستور داد كه گنبد مقدس را با آجرهاي مسي و آبكاري از نو ساخته و توسط كمال الدين محمود يزدي ويرايش شود. طبق كتيبه هاي موجود بر روي گنبد ، كار در سال 1010 هجري قمري آغاز و در سال 1116 هجري قمري پايان يافت. متن كتيبه پوپوليستي كه توسط خوشنويس مشهور ايراني عليرضا عباسي نوشته شده و با طلا روي زمينه فيروزه اي خط سوم قلم زده شده است ، به شرح زير است:

بسم الله الرحمن الرحيم. از سلطاني اصفهان در مسير ورود به اين حرم مطهر و ديدن اين گنبد از پاك ترين ملك سنن A و Dashmi و روزه گرفتن با كمك وسايل نقليه با مضمون اصلي در سنت A و Dashmi.

بنابراين ، گنبدي كه اكنون ديده مي شود همان بنايي است كه قدمت آن حدود چهارصد سال است.

گنبد مقدس پس از زلزله در سال 1064 هجري قمري و در زمان شاه سليمان صفوي آسيب ديد و چندين آجر طلاي آن برداشته شد. او دستور داد تا گنبد را دوباره بسازند و كتيبه اي را براي بيان داستان اضافه كرد. اين كتيبه اكنون به صورت چهار خار در اطراف گنبد مقدس ديده مي شود. متن كتيبه به شرح زير است:

خداوند متعال كه آسمان را با موكب ستارگان آراسته و الكاباب به درب الداراري صعود مي كند ، پاداش سلطان صالح ترين و خاكان آل است. اخرم ، بزرگترين اشراف ، پادشاه جهان ، متدين و نجيب ، با شكوه و بزرگ مرد ابن السلطان شاه سليمان الصفوي المصبي بهادرخان اين گنبد تاج و تخت را تزئين و زينت داد و اگر او از آن دور شد و سقط جنين دخترش متوقف شد وقتي كه او بر روي پيشاني او در زير دست او افتاد ، اما در همان سال تجديد شد.

اين متن زيبا و ادبي توسط مرحوم A. حسين خوانساري (ميلادي) استاد برجسته ، حقوقدان و نويسنده برجسته صفويه كه در زمان خود قدرت زيادي در تأليف متون ادبي داشت ، نگاشته شده است.

در سال 1974 ، آجرهاي طلاي گنبد كه با گذشت زمان وضوح و درخشندگي خود را از دست دادند ، در زمان سلطنت آستانه سلطنتي عبدالجيم وليان از جاي خود برداشته شدند و دوباره آجرها با آب طلا برداشته شد روش آبكاري: 2 ميكرون درست كنيد ضخيم تر (لازم به ذكر است كه هر ميلي متر حاوي يك هزار ميكرون است) و در جاي خود نصب شده است. وليان دستور داد كه هر آجر برداشته شده بايد شماره گذاري شود تا پس از انجام لايه لايه سازي طلا و ترميم آجر ، در جاي اصلي خود قرار گيرد. كار مرحوم ابراهيم جرگرباشي ، رئيس كارگاه صنف سازي در گنبد مطهر اميرالمومنين در نجف اشرف كه به دستور نادرشاه افشار در سال 9 هجري به پايان رسيد ، با تمام آجرها انجام شد. راه اندازي.

قابل ذكر است كه گنبد مطهر امام رضا (ع) حدود 2 متر مربع مساحت دارد كه از دو قسمت تنه و گنبد تشكيل شده است. اين گنبد با 13000 و صد آجر طلا تزئين و تزئين شده است.

ابعاد گنبد به شرح زير است:

ارتفاع از كف حرم تا سقف گنبد داخلي 8/18 متر است

31/20 متر از كف حرم تا بالاي گنبد طلاي بيروني

ارتفاع از اولين طلا تا بالاي گنبد 40/16 متر است

ارتفاع يقه گنبد 50/3 متر است

محيط بيرون 10/42 متر

انتهاي پيام

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.